25 Ekim 2011 Salı

İyilik Yap Denize At Ama...

Hani bi laf vardır ya; İyilik yap denize at diye.. Çok dogru bır söz.Anlamı hepimizin bildiği yaptıgın ıyılıgı unut.. Zamanında gercekten yapılabilitesi yüksek bir eylem olabilir yapılan iyiliği unutmak. İnsanlar bu kadar hin düşüncelere sahip olmadığı zamanlardan bahsediyorum..

Sonra bu sözümüze eklentiler yapılmış. "At denize atta, halik bilmezse(anlamını araştırmama rağmen bulamadım. Herhalde bi isim amacıyla kullanılmış) balık bilir" olmuş.. Bu da artık yavas yavas yapılan ıyılıklerı gormek ıstemeyen insanlar türemeye başladığında söylenmiş. Bilmezse bilmesin hayrını, kıymetini. Senin bu iyiliğin kayıtlara geçti anlamını taşıyor..

Ve sıra bende.. Ben de değiştiriyorum o sözü.. Yaptığın iyilik çok büyükse at denize. Gerektiği zaman gerektiği kişilere gösterebilesin. Bi de lazım geldiği vakit balık ağına takılacak büyüklük de olsun ki kozlanabilesin.. 

Durum bu artık. Kimse Önemsemez oldu iyilikleri... Uğruna yapılan iyiliği görmeyen insanlar, karşına geçip melül melül denize atmadın mı kardeşim işte. Unut sen onu unut bakışlarıyla bakması deli edebilir. O yüzden trende ayak uyduralım ve bu son sözü kullanmaya başlayalım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İncelenip, yayınlanacaktır. İlginiz İçin Teşekkür Ederim..

Eray AYDIN