21 Ekim 2011 Cuma

Facebook Vatanseverliği


Alıntıdır.. Sözlük yazarı gelmiş, tam da söylemek istediklerimi içimden almış, ben de sözlerini alıntıladım..


ister facebook'ta, ister şu günde dışarı çıkıp bir yerlerde "şehitler ölmez, vatan bölünmez" naraları atmış olsunlar, hiç fark etmez. teröre karşı durmak için aklı ancak bugün başına gelmiş olanlara, daha kendine hayrı dokunmazken, vatanı kurtarabileceğini sanan herkese:

merhaba,
beni tanımazsın. beni boşver. sana geçelim. 23 yaşındasın. üniversitedesin. geleceğine dair en küçük bir planın, kaygın yok. sorumsuzsun. ailene, geleceğine, kendine karşı sorumsuzsun. önemli olan çevre yapmak. arkadaşın olmalı. gezmeli, tozmalısın. sadece bunu yapmalısın. kendini geliştirmekten uzak durmalısın. ülkeni kalkındırmak sana mı kalmış? seni okutmak için şu yaşlarında hala ağır işlerde çalışan aileni umursamamalısın. okul zor. hayat zor. boşver derslerini. kal sınıfta. 4 olmadı, 5 olmadı, 7 senede bitirirsin okulu nolacak, ailen okutur seni. eğer sana o ay para gönderemezlerse anne babana da bağırıp çağırmalısın.
gazete okumamalısın. gündemi takip etmemelisin. tekel konumdaki şirketler tek tek özelleştiriliyormuş, boşver. internetin birkaç saatliğine kesildiğinde türk telekom'a iki küfredersin, yeter. 1999 depreminden sonra "birkaç sene ödeyin bakalım, sonra kaldırırız" denilen ötv (bilmezsin sen şimdi, özel tüketim vergisi) hala kaldırılmamış, tersine "güncelleniyormuş," onu da boşver sen. ülkede siyasiler arası diyalog ilkokul 3 düzeyindeymiş, sana mı kalmış bunu düşünmesi? bir seçim olduğunda facebook iletine "bu türk milletinin yarısı gerçekten salak yaaa!!! aziz nesin haklıymış!!" yazarsın olur biter, politik görünme sürecine ayak uydurabilirsin.
ülkeyi ilgilendiren diğer her şey gibi terörle de ilgilenmene gerek yok. boşver, napacaksın haziran ayından beri terör olayları almış başını gidiyormuş. şehit haberinin olmadığı gün yokmuş, bu ülkenin canları birer, ikişer kaybediliyormuş gazetelerde satır aralarında verilen birkaç haberle, boşver. 5 aydır bu ülkedeki şehitlerin sayısı geçen senelerin çok çok üstündeymiş, terörün en çok yoğunlaştığı 1992-94 dönemine yakınmış, düşünme bunları. bir günde, bir anda 24 şehit haberinin gelmesini bekle. bugün gibi. böyle bir anda, normalden (normal?! neyse boşver, düşünme sen) fazla şehit haberi geldiğinde, vatanını, milletini seven ülkenin geleceği rolünü üstlenmelisin. "bu pkklı şerefsizlerin hepsinin a... k...!!! or... ç...!! bekleyin, mezun olayım hepinizi doğramaya geleceğim anasını avradını si...!!" cümlelerini kurabiliyor, facebook'ta ileti olarak giriyor olmalısın. korkma, arkadaş ortamında "yaa abi ne hakkari'si, kıbrıs'ta yapsam askerliğimi var ya of of, denizci olsam ya da yatsam bir güzel" muhabbetini yine çevirebilirsin. ancak unutma, bu milliyetçiliğin arttığı süreçte facebook'ta atatürk resimleri paylaşman, profil resmini türk bayraklarıyla süslemen de lazım. merak etme, çok beğenilen profil resmine kısa zamanda geri dönersin. bir kaç gün bekle, insanlar profil resimlerini eskisi gibi yapmaya başladıklarında sen de değiştir kendininkini. laf eden olursa, "ne olursa olsun hayat devam ediyor, şimdi hep birlikte durma zamanı" dersin, sorun olmaz.
iki güne unut, hayatına devam et. apolitik yaşa. hayat güzel. sana güzel.


Alıntı: www.eksisozluk.com
Yazar: kingdom of rust

2 yorum:

  1. eray güzel paylaşım doğrusu bulamamıştım bir .şu anki gençlerin hayatı bazen hayatımız o yazdığın satırlardan ibaret gercekten.

    ama inancım var
    http://www.youtube.com/watch?v=oQS6tmlbJ6Y

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkur ederim.. eger ki icimizde ki o inanc azalirsa iste o zaman kotu..

    YanıtlaSil

Yorumunuz İncelenip, yayınlanacaktır. İlginiz İçin Teşekkür Ederim..

Eray AYDIN