17 Haziran 2012 Pazar

Prenses on di bord..

Kız çocuğu olan hemen hemen her arabada görürsün bu yazıyı. arabada bebek var yazısıyla başlayan bu akım buralara kadar geldi. Kız çocuğu olanlar arabada prenses var yazar, erkek çocuğu olanlar da -genellikle babanın takım durumuna göre- ya arabada kartal var olur ya aslan yada kanarya..

Bu durumun gelişmesinde biz erkeklerin çok faydası var bence. Çünkü genelde bu zamanda 2 3 yaşında çocuğu olan jenerasyon erkekleri çocukluklarını yaşayamamışlardır. O sebepten akıllarına bu tarz şeylerin gelmesi gayet doğaldır.
Ama şöyle bir gerçek var. Bundan 20 yıl öncesine kadar kız çocukları ailelerin hayatında bu kadar yer almıyordu. Şimdilerde neden bu kadar önemsenerek anılıyor? Ufak ufak ele alalım.

Bir babayı en iyi anlayan kişi karısından sonra emin olun ki kızıdır. Şunu da kabul etmek gerekirki, kız çocuğu evin gerçek neşesi ve tatlılık abidesidir. Bu durumu başımda ki başlıca örnek ablamda ve diğer kız çocuklu ailelerinde gördüm. Artık babalar bu neşeli tavırları, görmezden gelmeyip kız çocuklarını dışarılara sergileyerek göstermeye  başladılar ve bu gerçekten çok iyi oldu. Geniş çaplı düşünürsek, babalar kızlarına önem gösteriyor, dışarıya dönük seviyor, sevgi gösterisinde bulunuyor, bunu gören kız cesaretleniyor, babasının, ailesinin yüzünü yere getirmemek için elinden gelenim yapıyor ve kendine güveni geliyor. Bu sebepten kendi kararlarını kendisi verebiliyor. Bu gerçekten hakkı verilmesi gereken bir değer..

Diğer açıdan duruma baktığımızda, eşofmanla otobüse bindiği için otobüsten kovularak aşağı indirilen kız var.
Voleybol da bizi, ülkemizi başarıya tırmandıran kızlarımızı gördüğümüzde alkışlıyoruz. Ama o yolda ilerlemeye çalışan birisini gördüğümüzde dövüyoruz. Neymiş efenim öyle giyinilirmiymiş, neymiş efendim tahrik olmuşmuşuz. Bakma hocam. Sen nefsini köreltmek için aç durup, oruç tutan bir insansın. Nefsini köreltemeyip bakamıyorsan bu senin eksikliğindir.

En başta anlattıklarım da ki baş kahramanlarda da baba, son anlattığın diğer açının kahramanları da baba veya baba adayları. BABALAR gününüz Kutlu olsun sayın Hemcinslerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İncelenip, yayınlanacaktır. İlginiz İçin Teşekkür Ederim..

Eray AYDIN