15 Eylül 2011 Perşembe

EMOfolim Tuttu!..

Öncelikle olayı tıbben(!) açıklayayım;

Hemofoli diye bir hastalık var. Kan hastalığı. HIV virüsü gibi değil. Kan aktı mı durmuyor. Genellikle erkekler de rastlanır ve yeni doğan her 5.000 erkek de 1 erkek bu hastalığa yakalanır.(Yani doğuştan gelen, genetiksel bir hastalık) Genel de erkekler de görülmesi demek sadece erkekler de olan bir şey anlamına gelmiyor. Mesela bu hastalık çocuğa annesinin genlerinden geçiyor sadece. Kadın'ın bu hastalık da ki rolü sadece taşıyıcı olmasıdır. Hastalık iyi tedavi edilmezse eklem ağrıları gibi ciddi sorunlar teşkil edebilir.

Şimdi de olayı sosyal açıdan açıklayayım;

Toplum da yaşamaya çalışan bir tabaka var. Kendilerine Emo diyorlar. Açılımı henüz yok.. Entelektüel apaçi de denebilir bir topluluk aslında..

Emoların yaşayış biçimleri kopuktur. Pek umursamaz hayat sorumlulukları, umursanmayı pek umursamayan sosyal ilişki düzeylerini önemserler. Giyim tarzı alışılmışın çok dışında, paçalara doğru daralan pantolonlar, yırtık veya 2 3 düğmesi iliklenmiş gömlek düğmeleriyle görüldükleri yerde fosforlu turuncu rengi gibi parlarlar. Olayı sosyal açıdan yüzeysel olarak incelersek, İnsanların ne düşündüğünü, yarınını düşünmeyen(pek) kişilerdir.

Gelelim asıl konuya. İş yerindesiniz, sabah yüksek tempoyla işe başladınız, arkadaşınızın birisi aradı, sesi uykulu ve hala uzanıyor. Birazdan evinden bir ebeveyn bağıracak "kahvaltı hazır! Gel artık" diye. Sizinle kısa süreli geyik muhabbetini çevirdikten sonra -ki eğer siz uzatsanız muhabbeti, uzatmaya niyeti var- sorduğu soru can alıcı olur. Bugün müsaitsen buluşalım saat 16:00 gibi. İşte bu soruyu duymamak için Ankara da yaşayan ve çalışmayan arkadaşlarımın telefonlarını açmamak istiyorum. Hatta telefon ekranın da görünen isimlerini de "Mesai saatleri içerisinde konuşulması yasak" kişi olarak değiştirmeyi düşünüyorum.

İşte bu gibi durumlar da Emofilim tutsun, sorumsuzluk damarlarında deli gibi dolaşsın, düşünecek herhangi bir şeyim olmasın ve sadece aklıma geleni yapıp, istediğim gibi yaşamak istiyorum.. Keyfimce istediğim gibi yaşayıp, bu durum durdurulamaz hale gelsin istiyorum..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz İncelenip, yayınlanacaktır. İlginiz İçin Teşekkür Ederim..

Eray AYDIN